באנו, טעמנו, אהבנו

לא קל להשיג מקומות בויוינו. כשנתיים וחצי לאחר פתיחתה, המסעדה האיטלקית הפופולארית הזו ממשיכה לשגשג ולפרוח, להתחדש ולחדש, ורשימת ההמתנה לא קטנה.


יורם מארק-רייך | 13.2.2018
מנות במסעדה.
מנות במסעדה.
אם בא לכם לסעוד במסעדת ויוינו, כדאי שתתכננו זאת כשבועיים מראש בממוצע. לא פעם, כשאני מתבקש להמליץ על מסעדה טובה בחיפה, שמשלבת אוכל טעים וחוויית בילוי, אני ממליץ על ויוינו. המסעדה האיטלקית שנפתחה באוגוסט 2015, הפכה מקום עלייה לרגל לסועד החיפאי ולמבקרים מבחוץ. התוצאה – המקום מלא כמעט תמיד, וחובה להזמין מקום מראש.

אם לוקחים בחשבון מיהם האנשים שמאחורי ויוינו, ההצלחה לא מפתיעה. אלה הם עודד שטראוס, איש חיי לילה ומסעדן ותיק עם מגע זהב כשמדובר בעסקים, ושותפיו – דדי צורף ואלי הדדי, גם הם עם קילומטראז' מרשים בחיי הלילה והקולינריה החיפאית. ההשקעה הייתה גדולה, אבל ההימור הוכיח את עצמו. המסעדה שוקקת שבעה ימים בשבוע, וזוכה להערכה רבה גם מצד מבקרי מסעדות. עם ההצלחה בא התיאבון, ומהמסעדה האחת מתפתחת לה רשת. לפני 4 חודשים נפתח סניף זיכרון יעקב, לפני חודשיים נפתח סניף כשר בבאר שבע, ויש עוד בדרך.

ויוינו כוללת גם מעדנייה שמציעה את מוצרי המסעדה ומוצרים נלווים. יש שם כ-150 מקומות ישיבה, כולל על הבר, ובקיץ נוספים עוד כ-30 כיסאות במרפסת. רוב חומרי הגלם מיובאים מאיטליה, וכזה הוא גם הטאבון הגדול הממוקם במרכז המסעדה, במטבח פתוח שפועל לעיני הסועדים.

התפריט מתחדש ומשתנה 3-4 פעמים בשנה, בהתאם לעונה ולחומרי הגלם. רוב המוצרים במסעדה הם מתוצרת עצמית ומיוצרים טרי-טרי בעבודת יד. ישנו גם תפריט טייק-אוויי, למי שמעוניין לקחת אוכל הביתה.

הגענו לשם בשישי אחר הצהרים. בהזמנה מראש, כמובן. היינו שלושה, והיינו רעבים. מאוד. עשר דקות לפני השעה המיועדת נכנסנו לתחנת הדלק שבצמוד לה ממוקמת המסעדה, ושמחנו למצוא מקום חנייה.

אפרופו תחנת הדלק. במהלך השריפה הגדולה שפקדה את חיפה בשנה שעברה, התקרבה האש מאוד לתחנת הדלק ואל המסעדה. הסכנה הייתה ברורה וממשית. גיצים עפו לעבר הגג, ועשרות כבאים נלחמו כדי להרחיק את האש המשתוללת שעלולה הייתה לגרום לאסון כבד.

מנהל המסעדה הוא אורי בר-אור, מקצוען אמיתי שעבד במשך שנים בקפה לואיז. שף המסעדה הינו כפיר סבן, שהוא גם שף הרשת. המתחם מספק פרנסה לכ-90 עובדים: מלצרים, אחמ"שים, ברמנים, טבחים, מארחות ועובדי ניקיון.

ראוי לציון העיצוב הנאה של המקום. המון עץ. קווים נקיים. הרבה מנורות קטנות שהפיצו אור חם תלויות מהתקרה, ומוזיקת ג'ז קלה לצד שירי פופ איכותיים הנעימו את האווירה. אנחנו ישבנו בגינה המקורה, ולמרות צינת החורף היה חמים ונעים שם.

התפריט כולל מנות פתיחה: פוקצ'ה, קריספי כרובית, קנלוני תרד וגבינות, פולנטה, פטה כבד עם קונפיטורת אגסים שיכורים, ארנצ'יני פטריות, קרפצ'ו פילה בקר ועוד. ארבעה סלטים: פנצנלה, מרקטו, פולו וסלט עגבניות על קרם גבינה מלוחה. וכמובן – מבחר סוגי פיצות, פסטות וריזוטו למיניהן. בין העיקריות: שניצל עגל מילאנזה, פרגית בעשבי תיבול, פילה עגל ציידים, סלמון צלוי, קדירת פירות ים ועוד. תפריט האלכוהול עשיר, ויש גם מבחר קינוחים שנעשים כולם במטבח המסעדה.

התפריט מציין מנות ללא גלוטן וגם מנות צמחוניות ומנות טבעוניות, ואפילו כאלה שבמאמץ קל מצד המטבח אפשר להפוך אותן לצמחוניות או טבעוניות.

ראוי לציין כי המנות הראשונות הגיעו מהר מאוד לשולחן, כך שמיד יכולנו לפצוח במלאכה ולהרגיע את הבטן, ושהמלצרים ששירתו אותנו היו מצוינים. הן בשליטה בחומר (הרעפנו עליהם לא מעט שאלות), והן בהתנהלות ובמקצועיות שהפגינו. מחזה די נדיר בעולם הקולינריה המקומי, ששורץ מלצריות משועממות חסרות כל עניין או ידע, ומלצרים סחבקים מדי, שפונים אליי בסגנון "מה המצב, אחי?".

פצחנו עם סלט פנצנלה ויוינו (42 ש"ח) שהכיל ברוקולי, עגבניות שרי, אורגולה, בצל סגול, פלפל קלוי, זיתי קלמנטה, צלפים, בזיליקום, קרעי פוקצ'ה ומוצרלה ברוטב בלסמי מצומצם, שמן זית ולימון. המלצרית הביאה לנו לשולחן, מבלי שהזמנו, גם פוקצ'ה (19 ₪) ואמרה שזה על חשבון הבית. לא התווכחנו. זו בהחלט היתה התחלה טובה.

המלצר המליץ לנו על מנת הספיישל גורטה (56 ₪). כאשר מלצר מנסה להעצים את המלצתו באמירה נוסח "אני אישית מת על המנה הזו", אני לא ממש יודע מה לעשות עם המידע הזה. כל אחד ומה שטעים לו. אבל המלצר היה ממש חביב, והחלטנו להיענות להמלצתו. מדובר בכדור גבינת מוצרלה קרה במילוי קרם פרש על מצע של עלי אורגולה, עגבניות שרי טריות צלויות ומיובשות, וקונפי שום. כל זה מעוטר בשמן זית פסטו, בלסמי מצומצם ובזיליקום. ההימור השתלם. המנה ערבה לחיכן של השותפות שלי לארוחה. אני התרגשתי פחות.

אחר כך הגיע תורו של הקרפצ'ו בקר (54 ₪), שהיה עשוי כהלכה עם פרוסות דקות של פילה בקר טרי, צלפים, צנונית, שמן זית, חומץ בלסמי, איולי שום, פרמזן, אורגולה.

לעיקרית בחרתי פילה סלמון צלוי (98 ₪) על מצע של שעועית ירוקה, עם ברוקולי וארטישוק א-לה רומנה, ברוטב יין לבן. אני מעדיף סלמון כשהוא עדיין ורוד בפנים ולא עשוי היטב, אבל זה אני. לא מחייב גם אתכם לאהוב כך את הדג שלכם. אולי כשהדג אפוי ועטוף זה ניתן לשליטה טובה יותר, בכל אופן הדג הצלוי כמעט עבר את סף הוורוד העסיסי האהוב עליי. השעועית הירוקה הייתה מוקפצת קלות, ושמרה על רעננות וטריות, ולא הגיעה עייפה, רצוצה ועל סף מוות קליני, כפי שלא מעט מסעדות מגישות אותה.

שתי השותפות שלי לארוחה החליטו לחלוק מנה עיקרית אחת, ובחרו בדג ים וניוקי (112 ₪). זה היה פילה דג בס צרוב על הפלנצ'ה, עם ניוקי בחמאת עגבניות. כמה ביסים, וכבר הייתה ביניהן הסכמה בפה מלא, תרתי משמע, שזו מנה מנצחת.

לקינוח, בחרנו כמובן טירמיסו (39 ₪) – שכבות של ביסקוויטים ספוגים באספרסו ואמרטו עטופות בקרם מסקרפונה עשיר, אבקת קקאו וטוויל שוקולד. וזה היה כל כך טוב, שרצינו להזמין עוד אחד, אבל ברגע האחרון שינינו את ההזמנה לתותים מסקרפונה (48 שח) – תותים טריים, קרם מסקרפונה עשיר, שברי מרנג, שקדים ופטל, שטרוייזל, קולי תות ואמרנה. וכן, גם הקינוח הזה היה כה טעים שחשבנו להזמין עוד אחד...

לא כשר.

חנייה – במתחם עצמו וגם מעבר לכביש, בצמוד להיכל הספורט. בחינם.

נגישות לנכים – גישה מלאה, כולל שירותים.

עסקיות – ימים א-ה, בין השעות 17:00-12:00. 15% הנחה על כל התפריט.

ימי פעילות: א-שבת: מ-12:00 עד 23:00.

ויוינו. כיכר אליזבט 1, מול היכל הספורט, רוממה. טל: 04-8229454.

אישור
אתר מפה - רק המלצות טובות
הרשמה לאתר מפה
הרשמה טלפונית
כניסה למנויים