קליל: אוכל בריא, לתיאבון בריא

רוצים לאכול בריא, קליל, טעים ובזול? מצאנו עבורכם את המקום הנכון! ## זה אולי נשמע כמו פרסומת, אבל זה אמיתי ## חזרנו למסעדת קליל אחרי 10 חודשים ונהנינו כמו בפעם הראשונה


יורם מארק-רייך | 12.10.2019
בינואר 2019 נתקלנו לראשונה במסעדת 'קליל', וזו היתה הפתעה נעימה. מסעדה סימפטית ונעימה למראה, שדואגת לבריאותם של לקוחותיה. הפן של הבריאות משחק תפקיד, וזוהי משמה מאתגרת, כי אין צ'יפסר ואין טיגון. כל הבישולים הם ללא שמן. הירקות מיועדים לאפייה או אידוי בלבד. מאתגר, כי החיים יכלו להיות הרבה יותר קלים אם הם היו פועלים כמו מקומות של מזון מהיר.

תשעה חודשים חלפו מאז, ושוב הזדמן לנו להגיע לאזור הצ'ק פוסט. זכרנו את מסעדת קליל לטובה וקפצנו לביקור שני. בעידן בו נסגרים מקומות אוכל חדשות לבקרים, שמחנו לגלות שהמסעדה מתפקדת היטב, שהתפריט מתעדכן, ושאפילו יש מחשבות להקים סניף נוסף שלה ולהפכה לרשת.

יורם מארק-רייך
אז ככה: המקום רחב ידיים, ונראה נקי מאוד ומזמין. ממול לכניסה יש בר סלטים, שמכיל יותר מעשרים סוגי ירקות, קטניות וחלבונים, כך שניתן ליצור בכל יום סלט קצת שונה, טעים ומזין. בצד יש עמדת עיתונים יומיים, כך שמי שמסתפק בהזמנה של קפה או כריכון וקפה (15 ₪) יכול לעיין בינתיים. שירי רוק קלילים ונעימים לאוזן זרמו ברקע מהרמקולים בווליום נמוך. ולא פחות חשוב – בפנים היה ממוזג ונעים, בעוד שבחוץ שרר חמסין.

התיישבנו לצד אחד השולחנות והצצנו בתפריט. יש מבחר כריכים וסלטים סטנדרטיים, לצד אופציה להכין סלטים וכריכים בהרכבה עצמית עם די הרבה אפשרויות. מול הכניסה עומד לוח ועליו רשומה מנת היום: דג סורי.

יורם מארק-רייך
הכריכים עשויים לחם מחמצת (לבחירה: דגנים או לבן): סביח, חביתה, שקשוקה, אנטיפסטי, טונה, אבוקדו, בייגל סלמון. המחירים 25 -30 ₪.

הסלטים מגיעים עם לחמניית מיני ושני רטבים לבחירה: קינואה עדשים, פטה, אנטיפסטי, טונה, פנצנלה, ירושלמי, יווני. מחיר אחיד לכל הסלטים: 35 ₪.

העיקריות מגיעות עם סלט ירוק בצד: לזניה אנטיפסטי, שקשוקה, גלילת חציל וגבינות, קיש עבודת יד (בטטה ופטה / בצל מקורמל / פטריות), פילה סלמון, שווארמה דג. מחירים: 48-30 ₪.

יש גם 3 אופציות לארוחות בוקר קלילות, ויש כמה מנות חמות. חלקן קבועות, חלקן מתחלפות, וחלקן – לפי מצב הרוח של השף.

בתפריט מופיע גם מרק היום (15 ₪), אבל המלצרית ציננה את התלהבותי, והסבירה שהמרקים יצוצו רק עם בוא הגשם הראשון.

קינוחים, כנראה שאין. אבל הבחנתי שיש בפינה מקפיא גדול, ואולי יש בו ארטיקים וכיו"ב. אבל, ממש כמו בפעם הקודמת, שכחנו לבדוק...

יורם מארק-רייך
כאמור, מלבד המנות הקבועות ישנן גם מנות מתחלפות, לפי היום בו תגיעו. אנחנו נחתנו שם ביום ראשון, בעת שהמנה המתחלפת היא דג סורי. בימי שני – קוסקוס וירקות. בשלישי – קציצות דגים חריפות. בחמישי – דגים בנוסח מרוקאי.

יורם מארק-רייך
בביקור הקודם זכינו להכיר את בעל המקום, עומר אזוגי, בן 39. את רוב ההיסטוריה הקולינרית שלו עשה בפס הקר. הוא עבר לתל אביב אחרי הצבא, ועבד גם בניו יורק במשך שנתיים. בין היתר, הוא ניהל ברים ומסעדות, וגם שימש כמנהל התפעול של ג'פניקה. תל אביב נמאסה עליו באיזשהו שלב, ובמהלך 2017 חזר לצפון עם אשתו ובתם דני (דניאל). במאי 2018 הוא פתח את קליל. למה דווקא כאן? כי חברים שלו פתחו משרדים באזור הצ'ק פוסט והתלוננו שאין להם מקום שראוי לאכול בו.

גם הפעם פגשנו אותו, והסתבר לנו שלפני שבוע נולד לו תינוק, ושהוא תיכף עומד לצאת בדרכו אל טקס ברית המילה לבנו הטרי, יהלי. מזל טוב!

יורם מארק-רייך
הרומן של עומר עם המטבח התחיל מאז שהכיר את עצמו, אבל את החינוך הקולינרי קיבל בניו יורק וגם במהלך גיחות רבות לאיטליה. הוא מבשל עם השפעות מהמטבח המרוקאי שספג בבית אימא. כמובן, ללא השמן שמלווה את רוב המאכלים המרוקאיים הטעימים, וגם לא באמצעות בישול בסירים ופתיליות... כאן, הכול נאפה בתנור, כולל הצ'יפסים, בגלל הדגש על אוכל בריאות. בחורף, מורגשת העדפה לאוכל חם. בקיץ – לכריכים.

וזה מה שטעמנו:

פוקצ'ות – (12 ₪) – 3 פוקצ'ות, שהגיעו היישר מהתנור החם עם שמן זית ובלסמי. אבל הן מגיעות חינם עם הסלט, ומחירה של פוקצ'ה בודדת – 5 ₪.

קרפצ'ו סלק אפוי (18 ₪) – פרוס דק עם גבינה פטה, נגיעות פסטו וזרעי חמנייה.

קרפצ'ו חציל בגריל (18 ₪) – עם גבינת פטה, עגבניות שרי, בצל, עלים ירוקים וצנון.

יורם מארק-רייך
כרובית אפויה בתנור (15 ₪) – על מצע של טחינה עם שאטה ופטרוזיליה.

סלט אנטיפסטי (35 ₪) – מבחר ירקות קלויים עם תערובת עלי חסה, מלפפון, כרוב סגול ותערובת דגנים קלויים עם רוטב ויניגרט הדרים. הגיעה עם לחמנייה.

דג סורי – בשר מושט מבושל במנגולד, חומוס ועגבניות. מגיע עם גבעת אורז לבן וסלט ירוק. המנה אינה חריפה, וגם לא צבועה באדום חזק כמו הדג המרוקאי אהוב לבי ובטני. אגב, הסבירו לנו שמי שאוהב חריף, אין בעיה להחריף עבורו את המנה.

קיש בטטה ופטה (40 ₪) – מתוצרת עצמית, ולצדו סלט ירוק ושמנת חמוצה.

יורם מארק-רייך
הארוחה היתה טעימה מאוד, המנות גדולות ומשביעות (את הקיש ארזנו לטובת ארוחת הערב כי כבר היינו מלאים), וכמי שסועד בממוצע 3 פעמים בשבוע במסעדות שונות, אני יכול להעיד כי המנות לא נופלות ברמתן ובטעמן ממנות דומות ויקרות הרבה יותר במסעדות מפונפנות ונחשבות.

גם על נושא הכשרות כדאי לזרוק כמה מילים: לא מעט לקוחות דתיים מגיעים ואוכלים כאן ללא חשש, למרות שאין למסעדה תעודת כשרות. זוהי מסעדה חלבית. אין כאן בשרים. לא מעט מסעדות מוותרות על תעודת הכשרות הרשמית שמכבידה מאוד כלכלית, ולמרבה השמחה שומרי הכשרות לא נרתעים מלסעוד בהן.

יורם מארק-רייך
עסקיות: על כל מנה עיקרית, מקבלים מנה ראשונה ב-10 ₪.

ימי פעילות: ראשון-חמישי, 9:00-15:00. שישי ושבת – סגור.

משלוחים: ראשון-חמישי, 11:00-15:00. מינימום הזמנה – 50 ₪ + 10 ₪ דמי משלוח. מעל 90 ₪ - משלוח חינם. לאזורי נשר וצ'ק פוסט בלבד.

נגישות: כן.

לא כשר.

קליל. בעלי המלאכה 26, צ'ק פוסט, חיפה. טל: 04-6152200


אישור
אתר מפה - רק המלצות טובות
הרשמה לאתר מפה
הרשמה טלפונית
כניסה למנויים