הדיוק: אווירה של פאב, אוכל של מסעדה טובה

פאב הדיוק הוותיק עבר מהפכה שקטה ## הוא כבר לא אירי, עכשיו הוא פיוז'ן, צעיר יותר, צבעוני יותר, ידידותי יותר ## והתפריט עבר שינויים קטנים אך משמעותיים ## רוצו לשם, ותיווכחו בעצמכם...


יורם מארק-רייך | 3.10.2019
אווירה
אווירה
צילום אווירה: ליאונרדו סויריני

בתחילת אוקטובר שנה זו חוגג פאב ה- DUKEיומולדת 16. נכון שיש בחיפה פאבים מיתולוגיים ותיקים ממנו, אבל הם נמצאים בעיר התחתית, והסיפור שלהם שונה לגמרי. להחזיק מעמד 16 שנים על השפיץ של הכרמל – זה לא סיפור פשוט בכלל, ובוודאי שלא לאור העובדה שבשנים האחרונות עשתה העירייה צרות לבתי האוכל שעל הציר הראשי של הכרמל, ובמקביל – השקיעה עשרות מיליונים בעיר התחתית, כדי להפוך שם מתחם ספציפי למוקד הבילויים החדש, ולנתב את הבליינים לשם.

זה דווקא הצליח לעירייה, פחות או יותר. רבים מהפאבים, המסעדות ובתי הקפה שפעלו לאורך ציר הכרמל הרימו ידיים ונסגרו, או העתיקו את עצמם אל העיר התחתית. הבליינים הצעירים מאוד אכן התנקזו גם הם שם. אבל על הרכס נותרו החזקים, וביניהם פאב הדיוק, שלקוחותיו הוותיקים שומרים לו אמונים, וממשיכים לפקוד אותו. כי הוא לא רק פאב, הוא גם חבר.

צילום: דור אהרון
הזמן עשה את שלו, ואם הדיוק הוקם לפני 16 שנים כפאב אירי, ועל כך היתה גאוותו, הרי שבשנים האחרונות הוא שינה את הציביון. הוא כבר לא אירי, כבר אין לו צבעים קודרים, וגם התפריט כבר לא מכיל מנות כבדות. למה? אם תשאלו את רן צוקרמן, שכולם קוראים לו צוקי (שום קשר לפייסבוק...), המייסד והבעלים, הוא יסביר לכם שעם כל הכבוד לעבר המכובד, הבה נודה על האמת, שאירלנד וישראל זה לא בדיוק אותו אקלים ואותו סגנון. ככל שהפאב מתבגר בשנים, הוא דווקא הופך להיות צעיר יותר, רענן יותר, עכשווי יותר. ובקיצור – פיוז'ן. ובדיוק לשם כך התכנסנו. הגענו אל הדיוק באחד מערבי השבוע. יכולנו להגיע בצהרים, שכן הוא נפתח בכל יום כבר ב-12:00 בצהרים, ומתפקד כמסעדה עם מגוון רחב של מנות ועסקיות (15% הנחה), אבל אנחנו העדפנו להגיע בשעות הערב, אז לובש המקום צורה של פאב שמח, שמשלב אוכל מעולה, אווירה וחווית בילוי נעימה.

תפריט הדיוק עבר לאחרונה תהליך של שדרוג וריענון. צוקי הסביר שהם יכלו לעשות את מה שעושים עסקי מזון אחרים – להביא שף חיצוני, שתמורת תשלום מפעיל את הידע והניסיון שלו ועושה עבורם את העבודה. אבל בדיוק העדיפו לעשות את המלאכה בעצמם, והם לא ניחשו כמה קשה זה יהיה. אבל התהליך אילץ אותם להעמיק לרזולוציה כזו של פירוק כל מנה לרכיבים הכי קטנים ולרענן אותה מכל הזוויות האפשרויות. המנות כעת יפות יותר, טעימות יותר, וכנראה גם נכונות יותר.

רוצים דוגמה? קחו את פטה הכבד – בעבר הוא היה על חלב, וכיום הוא על חמאה, וזה הופך את המרקם שלו לדחוס יותר. אולי פחות בריא, אבל יותר טעים. אה, ובמקום ריבת בצל בצד, שזה כבר משעמם, שמים כעת ריבת תאנים.

צילום: דור אהרון
ריענון זה דבר מבורך. כמה מנות שהיה להן פחות ביקוש מצאו את דרכן החוצה, והאחרות עברו שינויים. חלק מהמנות עברו שינויים שאולי נראים מינוריים לאדם מן החוץ, אבל הטוויסט הקטן הינו משמעותי בכל זאת. צוקי גם מסביר שהם השתדלו לא לעשות שינויים דרסטיים וקיצוניים, כדי לא לזעזע את הלקוחות.

אל התפריט הצטרפה, למשל, מנת עראייס, שאני אישית לא מתלהב ממנה, אבל מסתבר שהיא כבר תפסה פופולאריות, והחליפה את מנת השווארמה פרגית. נישנוש כייפי לצד האלכוהול. מנה שפותחת את התיאבון.

ואם הזכרתי אלכוהול, הרי שיש גם תפריט קוקטיילים חדש. בין היתר ניתן למצוא קוקטיילים כמו: ליידי בוי (רום חריף, מחית מנגו, קוקוס, לימון סחוט, פלפל אדום חריף, כוסברה), פנינה קולדה (קפטן מורגן ספייסד, קוקוס, לימון סחוט, מיץ אננס פסיפלורה מגיע עם שני עלי בננה, סחלב, אמנון ותמר), בוטניקה (הנדריקס ג'ין, מלפפון, לימון סחוט, ג'ינג'ר ביר מגיע עם קיסם עם נחש מלפפון וגלגל לימון).

צילום: דור אהרון
המנות החדשות כבר מוטמעות בתפריט הדיגיטלי. הצצנו בו. המנות הראשונות מחולקות כעת לשלוש חטיבות: "הירקן", "הדייג" ו"הקצב". החלטנו לבחור משהו מכל אחת מהן, ועיקרית אחת שאותה נחלוק. את הארוחה (ספוילר: המאוד-מאוד טעימה!) ליווינו עם בירה פילזנר (אני) וגינס (היא).

וזה מה שטעמנו:

חציל על הגריל (45 ₪) – עגבנייה מגורדת, בצל ירוק, קרם חציל שחור, טחינת הר ברכה, צנוברים, פטרוזיליה, שמן זית, מיץ לימון בלווי סלסלת לחם. בעבר הוציאו את החציל בטמפרטורת החדר, וכיום המנה יוצאת חמה. בהחלט עדיף. מנה קלאסית.

סלט שוק של מוריס (48 ₪) – עגבניות שרי בשלושה צבעים, בצל ירוק, צנונית, מלפפון, זיתי קלמטה, נענע, אגוזי מלל, זעתר, שמן זית, מיץ לימון, קרם חציל שחור, בולגרית כבשים. בעבר כלל עגבנייה רגילה, וכיום היא הוחלפה בעגבניות שרי ב-3 צבעים, שמרעננות לו את הצורה. גם הגבינה בעבר היתה שונה. אנחנו לגמרי בעד בולגרית כבשים. לשמחתי, ולצערה הרב של זוגתי, גם הכוסברה ירדה ממנו בתפריט החדש. ובכלל, הכוסברה ירדה כמעט מכל המנות שהכילו אותה קודם. העולם, כידוע, מחולק לאוהבי ושונאי כוסברה. מוריס, אם תהיתם, הוא שמו של הירקן הוותיק שמעבר לכביש, ממנו קונים את הירקות.

סשימי מוסר (57 ₪) – יוגורט, צנונית, בצל שאלוט, פרי עונתי, פיסטוק קלוי, צ'ילי אדום, שמן פטרוזיליה, מיץ לימון בלווי סלסלת לחם. בעבר, המנה הזו יצאה עם יותר יוגורט ופרוסות הדג הדקיקות כנראה טבעו בה. כיום, המנה נראית ברורה יותר, ואוהבי הדגים נהנים ממנה יותר, כי יש דגש על הדג.

מינוט סטייק (69 ₪) – פרוסות שייטל דקות, צרובות בחמאה, לצד סלסת ירקות שרופים פיקנטית וצ'ימיצ'ורי. לפני השדרוג היא לא כללה סלסה וצ'ימיצ'ורי, אם הבנתי נכון. המנה הגיעה לשולחן במהירות הבזק. דקה וקצת מרגע ההזמנה. הזמנו אותו עם מנת צד של שעועית ירוקה מוקפצת.

אנטריקוט (145 ₪) – 350 גרם של נתח אנטריקוט מובחר, מיושן ומשויש, לצד קונפי שום, צ'ימיצ'ורי וצ'יפס. הבשר הגיע חתוך לרצועות ועליו ענף רוזמרין קטן שהעניק לו טאץ'. מנה טעימה לתפארת.

סורבה (25 ₪) – שני כדורים של גלידה המבוססת על מים ופרי טבעי. קינוח ללא גלוטן. כדורים גדולים, שלא היה לי סיכוי לחסל. כדור של פסיפלורה ומנגו וכדור של קוקוס. שניהם מרעננים.

צילום: ליאונרדו סויריני
מילפיי (42 ₪) – שכבות של טוויל שקדים. קרם מסקרפונה ורוטב דולצ'ה פירות יער. זוגתי מתה על מסקרפונה, והיה לי ברור שהיא תבחר בקינוח הזה.

ימי פעילות: ראשון-שבת: מ-12:00 עד אחרון הלקוחות.

נגישות לנכים: אין. 3 מדרגות מפרידות בין המדרכה לכניסה. בעת הצורך, הצוות יכול לסייע להתגבר על המכשול.

עסקיות: ראשון-שישי: 17:00-12:00. הדיל: 20% הנחה על כל תפריט האוכל והאלכוהול.

לא כשר.

הדיוק. כיכר ספר, שד' מוריה 107, חיפה. 04-8347282


אישור
אתר מפה - רק המלצות טובות
הרשמה לאתר מפה
הרשמה טלפונית
כניסה למנויים