ביגה חורב: הסניף שהפך לרשת

חמש שנים וחצי אחרי שנכחנו בפתיחה החגיגית שנערכה לסניף הראשון של ביגה ברחוב חורב בחיפה, חזרנו אליו ## וכך דגמנו לנו מנות מתוך התפריט של 2019... איך שחולף לו הזמן כשנהנים...


יורם מארק-רייך | 6.7.2019
יאיר מלכה מנכל ומבעלי רשת קפה ביגה
יאיר מלכה מנכל ומבעלי רשת קפה ביגה
בתחילת שנת 2014 נפתח סניף קפה ביגה ברחוב חורב 12 בשכונת אחוזה בחיפה. מלכתחילה היה ברור כי מי שפתחו אותו, יאיר מלכה ושותפיו, מבעלי רשת גרג, מתכוונים ללכת על גדול. על רשת ארצית. הרשת היא בבעלות יאיר מלכה, גלעד אלמוג, ניר אדרי ורן בן דוד.

ואכן, בעקבות הסניף ההוא נולדו סניפים נוספים בדמותו ברשת המתפתחת והמתרחבת. ראוי לציין כי סניף קטן יותר נפתח עוד קודם ברחוב הראשי של קריית טבעון הסמוכה לחיפה. הסניפים הבאים נפתחו בגרנד קניון בחיפה, ברח' אח"י אילת בקריית חיים, בקיריון, ובהמשך... כבשו את המדינה כולה.

השם 'ביגה', משמעו 'שאור' באיטלקית, והכוונה היתה לפתוח רשת בתי קפה פרימיום חדשה בנוסח פריזאי-שיק. הן מבחינת עיצוב הסניפים, תמהיל המאפים, הלחמים, והמעדנייה שתציע מוצרי מזון על טהרת הבריאות, ללא גלוטן, סוכר ועוד. כל אחד מסניפי ביגה משתרע על שטח של כ-500 מ"ר. ומעניק חוויה קולינארית אחרת.

קפה ביגה מנת באו צ'או צ'או לחמניות באן מאודות במילוי פילה דג צלוי
קפה ביגה מנת באו צ'או צ'או לחמניות באן מאודות במילוי פילה דג צלוי גליה אבירם
כבר אז הוחלט שסניפי ביגה יכללו: מעדניית בוטיק על טהרת הבריאות, מאפים, עוגות, לחמים ומגוון רחב של קפה בטעמים ייחודיים, שיובאו במיוחד לרשת. התפריט הינו על טהרת הבריאות. ארוחות בוקר מביצים אורגניות, ריבות ביתיות, ירקות אורגנים, מוצרים ללא גלוטן, מוצרים טבעיים, מיצים טבעיים של ירקות ופירות שנסחטים במקום ועוד.

במקביל לפתיחת שני הסניפים הראשונים, הוקם בצ'ק פוסט מפעל בשם 'ביגה' המתמחה בייצור מאפים, לחמים, עוגות, עוגיות ועוד. המפעל, שנפתח בהשקעה של כ-10 מיליון ₪, משתרע על שטjavascript:insert2Body('
\n');ח של כ-1000 מ"ר, ומעסיק למעלה מ-80 עובדים. מדובר באפיית לחמי מחמצת שאור טבעית, המיוצרת בעבודת-יד שנאפים בתנורי אבן ובחומרי גלם איכותיים וטבעיים.
קפה ביגה מנת מלנזנה שכבות חציל קלוי ברוטב עגבניות
קפה ביגה מנת מלנזנה שכבות חציל קלוי ברוטב עגבניות גליה אבירם
חלק נפרד של המפעל מייצר מוצרים מגוונים ללא גלוטן: לחמים, עוגות, עוגיות, קרואסונים, פוקצ'ות, פיתות, לחמניות, מאפים מלוחים ומתוקים המיוצרים בסביבה סטרילית. המפעל בעל תעודות האיכות הגבוהות ביותר שניתן לקבל :ISO , HACCP , GMP והינו כשר למהדרין. במפעל משווקים את המוצרים לרשתות שבקבוצה: קפה גרג וקפה ביגה, כמו גם לבתי מלון, מסעדות, בתי קפה נוספים ברחבי הארץ ורשתות שיווק.

מיד עם פתיחת סניף חורב, הוזמנו לשם כתבי אוכל מכל רחבי המדינה, ואני ביניהם. אלא שלפני כן ערכו לנו סיור במפעל ביגה בצ'ק פוסט. הביקור במפעל הגדול והמרווח, הותיר בנו רושם עצום. ניקיון, יעילות, מגוון עצום של מוצרים. כמובן שהזמינו אותנו להתכבד מכל מה שראו עינינו. טעמנו וטעמנו. משם המשכנו אל סניף ביגה ברחוב חורב, לארוחת טעימות שהדגימה לנו את מגוון האופציות המסקרנות שמציעה הרשת.

קפה ביגה מנת סלמון סויה ותפוזים
קפה ביגה מנת סלמון סויה ותפוזים גליה אבירם
ועכשיו קצת היסטוריה...

מאפיית ביגה המקורית הוקמה בטבעון בשנת 1999, והתמחתה באפיית לחמי מחמצת המיוצרים בעבודת יד ונאפים בתנורי אבן.

ענת מלכה, אשתו של יאיר מלכה, חלמה להקים בית קפה בסגנון בלונז'רי פריזאי מעל המאפייה. בשנת 2014 הגשימה את חלומה, והקימה את הסניף הראשון של קפה ביגה בטבעון מעל המאפייה.

הסניף זכה להצלחה מסחררת ואהדה מצד התושבים, וזכה לביקורות אוהדות על איכות חומרי הגלם וטריות. תושבי המקום לא יכלו ללכת ברחוב בלי להריח את ריחות מאפי השמרים ולהיכנס לנשנש משהו.

לאחר חצי שנה של הצלחה הבינו מנהלי ביגה את הפוטנציאל המטורף הטמון בסניף הייחודי, ומסניף קטן בטבעון החליטו לפרוץ גבולות ולהגיע לחיפה. כך נולד לו הסניף בציר המרכזי של חורב. וכך, תוך שנה מחלום על בית קפה קטן מעל המאפייה, נבנתה התשתית לרשת כולה. בסניף חורב נבנתה גם מעדניה עם אפיית לחמים וקינוחים במקום.

חמש וחצי שנים חלפו מאז. קפה ביגה הפך לרשת משגשגת המונה כ- 35 סניפים, המשתרעים על כל רחבי הארץ. החלטתי שיהיה זה רעיון טוב לקפוץ לשם לביקור נוסף, מה גם שחברי הטוב ירון דקל, נוהג לשבת שם באופן קבוע, מדי יום ביומו, בעת שהוא שוהה בישראל.

השעה היתה שעת ערב מוקדמת, ולמרבה המזל מצאנו חנייה ממש בקרבת מקום, מצדו השני של הכביש, על כחול-לבן. כמעט בכל יום אני חולף ליד הסניף, בגלל מיקומו על הציר הראשי של הכרמל.

סניף חורב כולל כ-120 מקומות ישיבה, בפנים ובחוץ, והוא מותאם לארועים בסדרי גודל שונים. יש בו שני חללים פנימיים, ומספר נישות של ישיבה.
קפה ביגה סלט בריאות
קפה ביגה סלט בריאות גליה אבירם
הגעתי עם האישה והבת החיילת. בחרנו לשבת באגף הפנימי, לצד החלון הגדול שמשקיף על הרחוב העמוס במכוניות בחוץ. למרות התנועה הסואנת ברחוב, שום רחש לא חדר פנימה. הזכוכית העבה בודדה היטב את הרעשים, אך איפשרה לנו להשקיף החוצה.

המלצרית האדיבה הציעה לנו להזיז כיסאות מרופדים לעבר השולחן שבחרנו לשבת סביבו. וכך עשינו. היא הגישה לנו תפריטים דיגיטליים, והמליצה על מנות שונות. ביקשנו קנקן מים, וקצת זמן לעיין בתפריט.

אבי לוי, מנהל המקום מאז דצמבר 2018, הגיע לדרוש בשלומי. הוא בן 41, אב לתינוקת חמודה בת חצי שנה, ויש בינינו היכרות ארוכת שנים. הוא דמות מוכרת מחיי הלילה, ובין היתר ניהל את סניף קפה-קפה בגרנד, עבד ברדיו חיפה במשך 17 שנים, וכיום הוא הבעלים של רדיו קול נשר.

גם שף המקום, אלדד דהן, שנמצא כאן מיומו הראשון של הסניף, קפץ לומר לי שלום, לפני שיצא אל ביתו. כמובן, שהוא דרש גם לשלומו של חברי הטוב ירון דקל, שבימים אלה נמצא בווייטנאם. בזכות נפלאות הווטצאפ, העברתי ממנו מיידית דרישת שלום אל חברי שבמרחקים. אבי לוי סיפר כי רבים מבאי המקום הם סועדים קבועים, שאפילו אינם צריכים להגיד מה בא להם לאכול, כי המלצרים מכירים היטב את העדפותיהם וממהרים להזמין להם מהמטבח. יש כאלה שמגיעים לארוחת בוקר מצוינת שמוגשת לכל אורך שעות הפעילות, ויש מי שבוחרים במנות שונות מתוך התפריט, ויש מי שמסתפקים בקפה ועוגה. יש גם מי שיושבים לקרוא בעיתון ומזמינים רק משהו קטן לשתות או לנשנש. כולם רצויים וזוכים ליחס טוב.

העיון בתפריט העלה, כי מדובר בתפריט חדש שיצא במהלך 2019, והוא מציע מנות מטבח שף חדשניות עם טוויסט. טעמים מהמטבח האסיאתי, הים תיכוני, הצרפתי ועוד. בדגש על מנות ללא גלוטן, טבעוניות וקינוחים ללא סוכר. ארוחת בוקר עולה 69 ₪, ארוחת בוקר זוגית עולה 123 ש"ח. זה אולי נשמע קצת יקר, אבל מקבלים הרבה יותר מאשר בארוחות בוקר סטנדרטיות ברשתות אחרות.
קפה ביגה סלט טונה קיסר
קפה ביגה סלט טונה קיסר גליה אבירם
גם תפריט הקינוחים התחדש וניתן למצוא בו מנות עם טוויסט: וואפל בלגי קראנץ' שוקולד (42 ₪), וואפל בלגי עם טחינה וסילאן (39 ₪), מאפה קדאיף עם גבינות ופירות אדומים (32 ₪), צלחת פטיפורים (39 ₪), קינוחים ללא סוכר, משקאות בריאות (32 ₪) ועוד.

בתפריט החדש יש גם מנות ילדים מגוונות המוגשות כמנה עיקרית בליווי מקלוני גזר, תירס, סלט ירקות ושתיה. מחיר מנת ילדים מתחיל מ-35 ₪, ויש מגוון רחב של אפשרויות כמו: חביתה, טוסט, פסטה פנה ברוטב עגבניות/שמנת, פיצה ועוד.


וזה מה שטעמנו:


מלנזנה (39 ₪) – שכבות חציל קלוי ורוטב עגבניות צלויים בתנור אבן עם פרמז'ן, מוגשים עם קרעי מוצרלה ובזיליקום טרי.

סלט ירקות שוק וגבינת המאירי (43 ₪) – קולקציית עגבניות, בצל סגול, זיתים, צנונית, פטרוזיליה, ארטישוק, שומר, פלפל חריף, מלפפון ירוק וגבינת המאירי. מתובל בשמן זית, לימון וזעתר.

סלט חלומי (67 ₪) – קוביות חלומי בקראסט קמח תירס, חמוציות, פטריות ועשבי תיבול, ברוטב טריאקי, על תערובת חסה עם גזר, כרוב, מלפפון ועגבניות שרי, בתיבול ויניגרט עם קראנץ תרד.

פילה דג ים תיכוני (89 ₪) – פילה דג ים צרוב על הפלנצ'ה, מוגש על תבשיל תרד וחומוס, חציל קלוי, עגבנייה ובצל צלויים, נגיעות טחינה לבנה ושקדים קלויים. מוגש עם סלט אישי לבחירה. אנחנו בחרנו קינואה. ניתן היה לבחור גם סלט ירקות.

סלמון אסייאתי ואורז לבן (89 ₪) – פילה סלמון במשרה רוטב סויה ותפוסים, מוגש עם תערובת פטריות צלויות, שום טרי ותרד. מוגש עם אורז לבן ושומשום קלוי.
קפה ביגה פנקייק בננה קרמל מלוח
קפה ביגה פנקייק בננה קרמל מלוח גליה אבירם
לאסי בננה (28 ₪) – קינוח שכולל יוגורט, בננה, תמר וסילאן. ביקשנו גם תוספת פקאן סיני, ב-5 ₪.

אם לסכם, האווירה היתה נעימה, המלצרים היו יעילים, אדיבים וזריזים, והמנות שטעמנו היו נדיבות וטעימות.

שעות הפעילות: ראשון-חמישי: 7:00 עד אחרון הלקוחות. שישי: 7:00 עד שעה לפני כניסת השבת. מוצ"ש: חצי שעה לאחר צאת השבת.

עסקיות: ראשון-חמישי, 12:00-17:00. מחירים: 55, 65, 75, 85 ₪.

נגישות לנכים: כן.

אינטרנט אלחוטי: יש.

אזור עישון: יש.

כשר-חלבי.

ביגה, חורב 12, חיפה. טלפון: 04-6333000


אישור
אתר מפה - רק המלצות טובות
הרשמה לאתר מפה
הרשמה טלפונית
כניסה למנויים