כיפאק היי ל- HFA

אל מפת הקולינריה של חיפה הצטרפה כוכבת חדשה, עם מטבח על טהרת הבישול הצרפתי, עם קישוטים ססגוניים בטכניקה מולקולרית ותבלון ים תיכוני ## אז ברור שלא נשארנו אדישים, וטסנו לשם כבר בתקופת ההרצה... צילומים: יורם מארק-רייך


יורם מארק-רייך | 2.7.2019
יונה יהב, ראש העיר הקודם של חיפה, החליט להפוך את העיר התחתית של חיפה, או לפחות חלק ממנה, לאזור של בילויים, פאבים ומסעדות. אני חייב להודות שזה הצליח לו. הבנות שלנו מבלות כמעט רק שם בסופי שבוע, וגם אנחנו מוצאים את עצמנו יורדים אל העיר התחתית שוב ושוב, בעיקר לטובת ביקור בפאב או מסעדה.

בין שלל מקומות האוכל שנפתחו שם לאחרונה, ישנה גם מסעדת שף חדשה וייחודיות בשם HFA, שמעוצבת בסגנון הארט דקו. המסעדה הוקמה ע"י בעליו של מלון "דיאנה" שנמצא באותו הבניין בו נמצאת המסעדה. מדובר באוליגרך רוסי יהודי, אוהד גדול של ישראל, שמחפש השקעות מקומיות שיניבו לו רווחים, אך גם יתרמו לתושבים. עורך הדין שלו, זהר נוה, שהוא גם נדל"ניסט, שיכנע אותו לרכוש את המבנה שברחוב הבנקים 5 בעיר התחתית. מדובר בבניין לשימור, שהוקם ב-1932, ושבשנות ה-70 פעל בו בנק לאומי, ואחר כך היתה שם סוכנות נסיעות, ובהמשך חנות למדפסות. המבנה נרכש, הוספו לו 3 קומות, והוא שופץ מן היסוד. הושקעו בו, לדברי נוה, 35 מיליוני ₪, וב-2017 נפתח המלון עם 88 חדרים. במהלך העבודות נפטרה אמו של המשקיע, והוחלט להנציח את זכרה, על ידי הענקת שמה למלון. דיאנה. המלון, כך הבנו, פועל כמעט בתפוסה מלאה כבר כעת.

בימים אלה ממש נפתחה גם המסעדה, שמשרתת הן את אורחי המלון, והן את הקהל הרחב. שם המסעדה – HFA – הינו ראשי התיבות של העיר חיפה. השם נבחר בהברקה של רגע, כמו ש-TLV מייצג את תל אביב, כך רוצים בעלי המסעדה שהשם יאפיין את העיר חיפה.

המטבח של HFA מתאפיין באלמנטים הקשורים בחיפה, כעיר השוכנת לחופי הים התיכון. המנות מבוססות על מטבחי אגן הים התיכון כדוגמת איטליה, יוון, תורכיה, לבנון ומצרים, כאשר כל המנות זכו לטיפול עדכני ועכשווי עם נגיעות ישראליות. הדגש הוא על מנות המורכבות מחומרים טריים שנמצאים בסביבה, כמו גם הכנה במקום של כל מנה ומנה, לרבות לחמים, מאפים, פסטות וקינוחים. הקונספט הינו צרפתי, תוך שימוש בטכניקות בישול עכשוויות.

המסעדה מורכבת מחלל רחב ידיים, בר עם משקאות וקוקטיילים, ומטבח פתוח שמאפשר לראות את הטבחים בפעולה. האווירה היא של אור ואוויר, בזכות חלונות ויטרינה בגובה של 6 מטר המקיפות את המסעדה, שנמצאת ממש בקרן הרחוב. חלל הכניסה כולל כ-70 מקומות ישיבה, והשולחנות מספיק מרוחקים אלה מאלה על מנת ליצור מרחב של פרטיות לסועדים. חלק מעיצוב המסעדה כולל יצירות אמנות מתחלפות של אמנים מקומיים, שיתחלפו מדי חודש. בעת שביקרנו שם נתקלנו בעוזי עוזיאל, הצייר הכי מהיר בעולם, לפי ספר שיאי גינס, שכנראה התעניין בשיתוף פעולה.

מעל לחלל שבקומת הקרקע, קיימת גלריה שמכוסה גם היא בחלונות ויטרינה שקופים. הגלריה מכילה כ-60 מקומות ישיבה, ואפשר לסעוד בה, או לקיים אירועים קטנים וכנסים. יש בה מערכת שמע ממתקדמת בשילוב עם מערכת מולטימדיה חדשנית. אפשר לסמוך על השותף זהר נוה, שהוא דאג למערכת משובחת, שכן מדובר בחובב רוק מושבע.


מחוץ למסעדה יש עוד 20 מקומות ישיבה נוספים. בשעות הערב, כשמגיעה בריזה מהים הלא רחוק, זו אופציה טובה, וכמובן גם מועדפת על ידי מעשנים.

אנחנו הגענו ביום חמישי בשעת ערב, אחרי שהזמנו מקום מראש. התפריט הוגש לנו על דף נייר פשוט שבקע מתוך מדפסת, שכן מדובר בתקופת הרצה, והתפריט עדיין זמני. הוא מציע מנות ראשונות, עיקריות וגם קינוח.

לגבי המנות הראשונות - כל לקוח בודד המגיע במסגרת העסקית, מקבל מיד פלטת ברוסקטות. זוג מקבל ברוסקטות וסלט. שלושה מקבלים ברוסקטות, סלט ואנטיפסטי. ארבעה ומעלה מקבלים גם את פלטת הדגים. במידה ורוצים פלטה נוספת, זה בתשלום נוסף.

בשעות הערב, זה פועל באופן דומה, למעט העובדה שהלקוח הבודד לא מקבל אוטומטית פלטת ברוסקטות, אלא יכול לבחור אחת מתוך הארבע לפי רצונו.

ברקע התנגנה מוזיקה רגועה, שגלשה גם לג'אז קל, נעימות ונשמה. הכול התחבר היטב – העיצוב, המנות המקושטות, צוות המלצרים היעיל, בעל הבית החייכן והנינוח, הסועדים המרוצים סביב לנו. יופי של אווירה.

ואם הזכרתי את המנות היפהפיות שהגיעו לשולחן, הרי שהשבחים על סגנון הצלחות והקישוטים על המנות מגיעים לשחר דבח, שף מולקולרי המלווה את המסעדה.

בעת שהתיישבנו, קיבלנו קנקן מים לשולחן, שבתוכו שכשכו פלחי מלפפונים. באופן אישי, אני מעדיף במים לימון או נענע, לא מלפפונים, אבל זרמתי... לסיפתח, הציעה המלצרית את קוקטייל הבית, ששמו ג'וי, ואשר נועד לגרום שמחה והנאה ללקוחות. אשתי הלכה על זה. אני העדפתי אפרול שפריץ, קוקטייל קצת מתקתק עם מעט אלכוהול.

הזמנו לשולחן את כל 4 המנות הראשונות, שהגיעו כולן מעוצבות, מקושטות ומרהיבות, וכללו גם קציפה צבעונית. כך שהעיון בתפריט היה בעיקר לצורך בחירת מנות עיקריות. הוא מציע עראייס עגבניות צהובות (77 ₪), כבדים ופטריות מוקפצים (74 ₪), פרגיות בבישול איטי (78 ₪), סלמון בבישול איטי בוואקום (86 ₪), קציצות לוקוס (98 ₪) ועוד.

ואלה המנות שטעמנו:

טיול בטוסקנה – 6 ברוסקטות עם מבחר תוספות שונות. עמוסות לעייפה בכל מיני דברים טעימים.

הרמוניית הירקות – ירקות אנטיפסטי לצד קרמים של ירקות.

סלסלט – תערובת חסות וירקות עם פרוסות של גבינות קשות וטעימות, ברוטב ויניגרט עשבי תיבול.

יצירות מהים (59 ₪) – דואט של קרפצ'ו סלמון ולברק.

הצלע המושלם (156 ₪) – המנה הכי יקרה בתפריט. שלוש צלעות טלה צרוב על פלנצ'ה רותחת, ברוטב ציר בקר ודרמבוי. על הצלחת היה קישוט מושלם בצורת ביצת עין, שהתגלה כקרם קוקוס בתחפושת חלבון ומנגו שהתחפש לחלמון. כשאשתי נגסה במנגו, התברר שבפנים מסתתרת עוד הפתעה בצורת ליקר! יחד עם המנה הגיעה גם קערת עץ עם חטיף כיף-לי גריל שהעלה אדים קרים.

פילה באגם אדום (150 ₪) – סטייק פילה שביקשתי במידת מדיום. נתח בשר משובח מאוד של 250 גרם, על גבי רוטב ציר בקר ויין אדום מונטנגרו (ליקר צמחים). לצד הבשר גם מעט פחמימות, שנועדו גם לקישוט – מלבן בטטה כתום שרכב על מלבן תפוח אדמה לבן.

דיסנילנד (68 ₪) – הקינוח היחיד לעת עתה שמוגש במסעדה. גם הוא מעוצב באופן מרהיב ומלא דימיון, ומכיל מגוון פוטיפורים.

ימי פעילות: ראשון-שבת: 11:30 עד הלקוח האחרון

עסקיות: ראשון-שבת – 11:30-17:00

נגישות לנכים: יש, כולל שירותי נכים.

לא כשר

מסעדת HFA. הבנקים 5, חיפה. טל: 079-9394900

אישור
אתר מפה - רק המלצות טובות
הרשמה לאתר מפה
הרשמה טלפונית
כניסה למנויים