ויוינו חוצות המפרץ: הנוסחה המנצחת!

בעקבות ההצלחה הגדולה של מסעדת ויוינו ברוממה, נפתח לאחרונה סניף זהה לחלוטין מבחינת התפריט והגישה המקצוענית ## לא חיכיתי לסיום תקופת ההרצה, אלא מיהרתי לשם לארוחה משפחתית מצוינת... צילומים: יורם מארק-רייך


יורם מארק-רייך | 29.6.2019
במסעדת ויוינו האיטלקית בשכונת רוממה בחיפה, כבר ביקרנו ונהנינו מספר פעמים מאז שנפתחה באוגוסט 2015, והפכה מקום עלייה לרגל לסועד החיפאי שרוצה לשלב אוכל טעים עם חוויית בילוי.

ההצלחה העצומה לה זוכה ויוינו, הן בקרב מבקרי האוכל והן בקרב קהל הסועדים, באה לידי ביטוי בכך שכמעט בלתי אפשרי למצוא שם מקום פנוי, אלא אם מזמינים שבוע-שבועיים מראש, וגם בכך שבעליה החליטו לשכפל את ההצלחה ולהפכה לרשת. וכך נולדו סניפים בחיפה, זיכרון יעקב, באר שבע (כשרה), ביתן אהרון, וכעת – גם בחוצות המפרץ של חיפה.


אם לוקחים בחשבון מיהם האנשים שמאחורי ויוינו, ההצלחה לא מפתיעה. אלה הם עודד שטראוס, איש חיי לילה ומסעדן ותיק עם מגע זהב כשמדובר בעסקים, שבין היתר שותף כיום בזאפה חיפה ושותפיו – דדי צורף ואלי הדדי, גם הם עם קילומטראז' מרשים של שנים רבות בחיי הלילה והקולינריה החיפאית.

הסניף בחוצות המפרץ נפתח להרצה לפני כשלושה שבועות, באמצע חודש מאי 2019. הזכיין הינו דודו ריגלר, בן 47, נשוי ואב לשניים, שעשה לפני כחצי שנה הסבה לתחום המסעדנות, כאשר פתח עם שותפים מסעדה אסיאתית בעפולה, וכעת פתח בחוצות המפרץ את הסניף החמישי של ויוינו.


למרות שהפתיחה נעשה בשקט בשקט, כמעט בסוד, הרי שהשמועה חלפה מפה לאוזן, וכאשר התקשרתי להזמין 4 מקומות בחג השבועות, נאמר לי שהמסעדה מפוצצת לגמרי, ורק ביום שישי אחר הצהרים, אפשר עדיין לארגן לנו 4 מקומות ישיבה על הבר.

הרעיון שנשב על הבר לא הלהיב אותנו, גם משום שלא התכוונו לשתות בשעה חמש אחר הצהרים, וגם כי שתי הבנות היו אמורות לבוא איתנו, וקשה לפתח שיחה משפחתית על הבר, כשיושבים זה לצד זה. בכל זאת, אישרנו את בואנו, בתקווה שיקרה איזשהו נס, ויימצא לנו שולחן של ממש.


הסמס שקיבלנו מהמסעדה, וידא כי ממתינים לנו 4 מקומות בין השעות 17:00-19:00. רמז לא דק לכך שבשעה היעודה מצופה מאיתנו לפנות את השולחן לטובת הבאים בתור. הקפדנו להתייצב בשעה המדויקת, לאחר שמצאנו ללא בעיה מקום חנייה ממש לפני פתח המסעדה. התקווה אכן התגשמה. נכון שהושיבו אותנו תחילה על הבר, אבל די מהר חשו בחוסר הנוחות שלנו, ואילתרו לנו מקום ישיבה סביב שני שולחנות קטנים שאוחדו להם יחדיו. הרבה יותר טוב. הזמנו מנות ראשונות, וניצלתי את הזמן על מנת לשוחח מעט עם דודו ריגלר, שהתגלה כאדם נחמד וחייכן, ולנסות להבין האם אין זה הימור גדול מדי לפתוח מסעדה חדשה בתקופה כה קשה לענף.

דודו: "אני מגיע עם ניסיון ניהולי של הרבה שנים, כולל של ארוגונים גדולים ומסובכים יותר. אני אוהב את עולם האוכל, גם בעשייה, וגם בתור סועד. בחרתי רשת מדהימה לחבור אליה. אני סועד בויוינו מאז שהיא נפתחה ברוממה, ותמיד נהנה שם, כך שזו הגשמה של חלם מבחינתי. אני לא חוסך בכוח אדם, כי חשוב לי לתת ללקוחות את הטוב ביותר. כל הצוות עבר הכשרה בסניף המרכזי ברוממה. עובדי מטבח, מלצרים, מארחות, אחמ"שים, ואני עצמי נמצא כאן מרגע הפתיחה ועד לשעת הסגירה כדי להשגיח שהכול יעבוד כמו שצריך. אני זוכה לתמיכה מלאה מהמשפחה בבית, והבן הגדול שלי, שאמור להתגייס בעוד שבועיים, אפילו התנדב לעזור במטבח..."


המסעדה עצמה מעוצבת באופן מרשים ומזמין. וייב חיובי, שמועצם גם על ידי פסקול השירים האיטלקיים המושמעים ברקע. אווירה נהדרת, וניחוחות נפלאים שמגיעים מהמטבח. המסעדה אינה גדולה. 70 מקומות בסך הכול, אבל בקרוב מאוד, כאשר יתקבלו האישורים הסופיים, ניתן יהיה להוסיף עוד 70 מקומות ישיבה במרפסת המסעדה, שבינתיים מוקפת בעציצים עם צמחי תבלין, אותם נהנה דודו לטפח.

התפריט זהה לחלוטין בכל מסעדות הרשת. הוא מתחדש ומשתנה 3-4 פעמים בשנה, בהתאם לעונה ולחומרי הגלם. רוב המוצרים במסעדה הם מתוצרת עצמית ומיוצרים טרי-טרי בעבודת יד.

התפריט כולל מנות פתיחה, 5 סלטים, 7 פיצות, מבחר גדול של פסטות, ועיקריות (שניצל פילה עגל, סלמון צלוי, פרגית צלויה, פירות ים ועוד). תפריט האלכוהול עשיר, ויש גם מבחר קינוחים שנעשים כולם במטבח המסעדה.


התפריט מציין מנות ללא גלוטן וגם מנות צמחוניות ומנות טבעוניות, ואפילו כאלה שבמאמץ קל מצד המטבח אפשר להפוך אותן לצמחוניות או טבעוניות.

המלצרית האדיבה העירה כי כל הבצקים נאפים בעמדת הטאבון, והם יוצאים משם לפי סדר לקיחת ההזמנות של כלל הסועדים במסעדה. לגבי העיקריות, היא שאלה אם נעדיף שכל המנות יגיעו יחד לשולחן, או שמה שמוכן ראשון, ייצא ראשון. בחרנו באופציה השנייה.


המנות הראשונות והסלטים הגיעו לשולחן במהירות ראויה לציון, וסייעו להשביע את הרעב שהעצים אצלנו לנוכח הניחוחות המגרים. יחד איתם הגיעה גם פוקאצ'ה טעימה, מבלי שנזמין אותה. אם הבנתי נכון, הרי שכל שולחן מקבל פוקאצ'ה עם שמן זית על חשבון הבית. על השולחן גם הונחו קנקן מים קרים וכוסות עם פלח לימון בכל אחת מהן. וגם גבינת פרמזן מגורדת עשתה את דרכה אל השולחן מבלי שביקשנו, כדי לפזר ממנה על המנות העיקריות, מי שירצה בכך.

כל המנות, ללא יוצא מן הכלל, היו טעימות, טריות ומעוררות תיאבון. ההנאה היתה מושלמת. לאורך כל הארוחה הסתפקנו בשתיית מים בלבד, על מנת ליהנות מעושר הטעמים שלפנינו.

והנה מה שטעמנו:

קרפצ'ו של הים (56 ₪) – פרוסות דקות של דג ים טרי. הוא הגיע עם שמן זית, ארטישוק א-לה רומנה, פילה תפוז, בצל סגול, צנונית, צנוברים, צ'ילי טרי קרם פרש וקריספי קינואה.

קרפצ'ו בקר (54 ₪) – פרוסות דקות של פילה בקר טרי עם צלפים, צנונית, שמן זית, חומץ בלסמי, איולי שום, פרמזן, אורגולה וצ'יפס ארטישוק ירושלמי.

סלט פנצנלה ויוינו (46 ש"ח) – הכיל ברוקולי, עגבניות שרי, אורגולה, בצל סגול, פלפל קלוי, זיתי קלמנטה, צלפים, בזיליקום, קרעי פוקצ'ה ומוצרלה ברוטב בלסמי מצומצם, שמן זית ולימון.

סלט קיסר אבוקדו (48 שח) – הכיל לבבות חסה, אנדיב, סלנובה, אבוקדו, בצל סגול, קרוטונים, ביצה רכה ופרמז'ן ברוטב קיסר.

פילה עגל ציידים (129 ₪) – מדליוני פילה עגל שניצלו במחבת כבדה, על ראגו של פטריות יער וערמונים, לצד טורטליני פטריות בעבודת יד ברוטב שמנת ופלפל שחור. בחרתי במנה הזו משום שהיא היתה הבשרית היחידה, אם נתעלם משניצל העגל. מה לעשות שאני קרניבור מושבע...

טורצ'יו פסטו (59 ₪) – הכיל ברוקולי, כרובית, תרד ואספרגוס ברוטב שמנת ויין לבן, פסטו, אגוז מוסקט עם קראסט עשבי תיבול, צנוברים ופרמז'ן.

פטוצ'יני פונגי (66 ש"ח) - ראגו פטריות פורטבלו ושמפיניון, בזיליקום טרי ופרמז'ן, ברוטב שמנת ויין לבן, לצד קציפת פורצ'יני וכמהין.

ניוקי פילה עגל (82 ₪) - ניוקי בעבודת יד עם נתחי פילה עגל, דלעת מקורמלת, ערמונים, פטריות ירדן צלויות וקייל, ברוטב יין אדום, ציר בקר והדרים, עם קריספי מרווה ופרמז'ן מעל.

טירמיסו (44 ₪) - שכבות של בישקוטי ספוגים באספרסו איטלקי וברנדי, עטופות בקרם מסקרפונה עשיר, אבקת קקאו וטוויל שוקולד ערבסק.

מילפיי מסקרפונה (46 ש"ח) - דפי בצק עלים איטלקי פריך עם קרם מסקרפונה עשיר, פירות יער, אננס, קולי תות ואמרנה.

שעות פתיחה: א'-שבת, 12:00-23:00

עסקיות: 12:00-15:00 – 15% הנחה על כל התפריט.

משלוחים: אין.

טייק-אוויי: יש.

נגישות לנכים: יש, כולל שירותי נכים.

לא כשר.

אתר: www.vivino.co.il

ויוינו. מתחם חוצות המפרץ אאוטלט, חיפה. טל: 04-8588040
אישור
אתר מפה - רק המלצות טובות
הרשמה לאתר מפה
הרשמה טלפונית
כניסה למנויים